preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zdenka Turkovića Kutjevo

Login
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

 

E-usmjeravanje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2017.

Ukupno: 111052
Ovaj mjesec: 3542
Ovaj tjedan: 885
Danas: 5
Vremenska prognoza

"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Šah uz školu

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvalnosti za plodove zemlje - Dani kruha
Autor: Josip Mažar, 21. 10. 2020.

Protekli i ovaj tjedan obilježavamo Dane kruha u našoj školi. Zbog ovogodišnjih uvjeta rada nismo mogli organizirati tradicionalno obilježavanje u našim crkvama. Zbog toga smo obilježavanje Dana kruha imali u učionicama, svatko u svom razredu. U petak 16. listopada matičnu školu je postio vlč Dejan Ilić koji je predvodio molitvu i blagoslov plodova i hrane koje su napravile vrijedne majke i bake naših učenika. Molitvi i blagoslovu prethodilo je nekoliko prigodnih recitacija i pjesama koje su izveli učenici 3. i 4. razreda.  Kako je obilježavanje proteklo u matičnoj i našim područnim školama pročitajte u nastavku i pogledajte na fotografijama.


 

U petak, 16. listopada našom učionicom širio se miris kruha, kiflica, muffina i svega onoga što su vrijedne ruke naših mama, baka i teta pripremile. Obilježili smo Dane kruha. Uredili smo naš stol i nestrpljivo čekali dolazak velečasnog Dejana Ilića  koji je izrazio veliku zahvalnost za plodove zemlje i blagoslovio trud svih onih koji su sudjelovali u pripremi jela. Pozdravni govor održao je i ravnatelj škole, a učenici 3. i 4. razreda su izveli kratak program uz prigodne pjesme i recitacije koje su sami napisali. Nakon blagoslova jela kušali smo i uživali u svemu što su učenici donijeli. Na kraju je velečasni blagoslovio sve učenike škole i poželio im uspješnu školsku godinu.

Melita Kuščer, prof.

U petak 16. listopada učenici područne škole Bektež su zajedno sa svojom učiteljicom obilježili Dane kruha i zahvalnosti  za plodove zemlje. Vrijedne ruke naših mama pripremile su ukusne slane i slatke poslastice koje smo s užitkom pojeli. Nadamo se da ćemo dogodine Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje moći obilježiti u krugu obitelji i suseljana kao što smo i prethodnih godina.

Martina Metić, prof.

Područni razredni odjeli iz Mitrovca i Gradišta su obilježili Dane kruhe kao integrirani nastavni dan. Na satu hrvatskog jezika, matematike i likovne kulture učenici su obradili prigodne sadržaje. Vrijedne ruke mama i baki su napravile puno prehrambenih proizvoda, a dječje ruke su prikupile plodove.

Sandra Sertić, prof. i Ines Leist, prof.

 

 

 

 

Učenici 2. razreda iz Vetova su u petak obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U svojim košaricama su donijeli razne jesenske plodove. Njima su ukrasili učionicu i imenovali sve što su donijeli. Učiteljica je zamijesila tijesto, a učenici izradili kuharske kapice. Zatim su se okušali u pletenju pletenica od tijesta nakon čega su ih ispekli i svatko svoju kušali. Veselju nije bilo kraja. Ukrasili su razrednu ploču, tražili najvažniju riječ - kruh - u osmosmjerci i na koncu vježbajući potrošili unesene kalorije. Bio je to jedan prekrasno obilježen dan.

Marijana Hruška, prof.

                                   

U četvrtak, 22. listopada učenici područne škole Kula su sa svojom učiteljicom obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su prikupili razne jesenske plodove kojima smo ukrasili učionicu, a vrijedne ruke mama ispekle ukusne kolače. Razgovarali smo o tome kako nastaje kruh, te smo na satu likovne kulture oblikovali kolačiće, pleli pletenice. Bilo je veselo i zanimljivo."

Tekst i fotografije: Ana Vidmar, prof.

 

"Spojili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka. Prvo smo izrađivali vjenčić od plodova zemlje i ukrasili s plodovima učionicu. Zatim smo sredili panoe za Dan kruha. Istraživali smo jabuku i pravili od nje smoothie, a onda smo izrađivali od glinamola posudice u obliku jabuke."

Tekst i fotografije Ana Previšić, prof.

 

 

 

Učenici područne škole Ciglenik su zajedno s učiteljima Ivom Markovićem i Miroslavom Peroutkom povodom Dana kruha bili na tradicionalnoj šetnji na Papuku - skupljali su kestenje.

 

Ostale fotografije ćemo objaviti kroz idućih nekoliko dana jer će obilježavanje Dana zahvalnosti u jednom dijelu naših područnih škola tek uslijediti.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju